Chili Challenge 2005

 

Hoe het begon:

Het is december 2004, de temperaturen dalen weer en de wielrenfietsen worden één voor één weer in het vet gezet voor een welverdiende winterslaap. Een enkeling kan zijn mountainbike te voorschijn toveren om toch ook in de winter tot zijn broodnodige trainingskilometers te komen. Zelfs de diehard MTB'ers laten hun fietshartjes wat minder kloppen. Tijd om 2004 'op de fiets' af te sluiten en de ideeën voor het nieuwe jaar in kaart te brengen. En de plannen liegen er niet om...

_____________________________________

_____________________________________

In het zuidelijke Maastricht worden in een warme huiskamer de handen geschud tussen twee bijna afgestudeerde studenten, Frans van den Bouwhuijsen en Victor Niemeijer. Allebei hebben ze in het verleden zowel op de wielrenfiets als de mountainbike er lustig op los gepedaleerd, maar de honger naar de ultieme fietskick kon maar niet worden gestild. De gedachten dwalen af naar verre oorden waar de uitdaging van het extreme wacht. Welk land grossiert in uitersten, waar we eventueel echt onze tanden op stuk kunnen bijten, maar vooral de adrenaline door de aderen en het melkzuur door de spiermassa's laten lopen?

_____________________________________

"De gedachten dwalen af naar verre oorden waar de uitdaging van het extreme wacht."

_____________________________________

Het antwoord op deze vraag wordt gevonden onder de evenaar: Chili! Het land doorkruisen van noord naar zuid betekent het trotseren van de droogste woestijn ter wereld, naar adem happen op de hoogvlakte van de Andes, de eeuwige regens van de Camino Austral, en de ijzige wind van Vuurland, over een monsterlijke lengte van zo'n 6000 kilometer. Werp een blik op de route en geef toe dat dit geen simpel fietstochtje is. En wij willen die afstand binnen een streeftijd van 100 dagen afleggen.

_____________________________________

"de droogste woestijn ter wereld, naar adem happen op de hoogvlakte van de Andes, de eeuwige regens van de Camino Austral, en de ijzige wind van Vuurland"

_____________________________________

In september 2005 zijn de studies klaar en zullen de fietskoffers gepakt worden. De Chili Challenge, zoals onze expeditie gaat heten, wordt tevens een sponsortocht voor een goed doel in het land zelf. Een project met kinderen had hierbij de voorkeur en dat hebben we bij Maria Ayuda gevonden. We hopen ons enthousiasme over het project op zoveel mogelijk mensen over te kunnen brengen, zodat door middel van sponsoring iets betekenisvol voor de straatkinderen van Santiago de Chile gerealiseerd kan worden.

 

 

Nieuws

4 januari 2006

Het is koud, zo'n beetje de hele dag...... meer

20 december 2005

We zijn in Puerto Williams!!...... meer

 

Frans van den Bouwhuijsen & Victor Niemeijer