Chili Challenge 2005
De route Bijzondere bestemmingen Mountainbiketrails

 

Tussen het beginstation Arica en onze eindbestemming Puerto Williams liggen meer dan 6000 kilometers, daarmee is Chili het langste land ter wereld. Dit maakt Chili ook tot een land van extremen. Onze tocht ging door de meest uiteenlopende streken, van woestijnen tot gletsjers. Vanuit het oogpunt van de westelijke windrichting (zeker in het winderige Patagonië) hebben we van noord naar zuid gefietst. De link in de rechterkolom laat zien waar we ons bevinden en hoeveel kilometer we in totaal hebben afgelegd.

_____________________________________

"Tussen het beginstation Arica en onze eindbestemming Puerto Williams liggen meer dan 6000 kilometers, daarmee is Chili het langste land ter wereld."

_____________________________________

De volgende regios hebben wij op de weg van Arica naar Puerto Williams befietst:

Tarapaca (A) - Antofagasta (B) - Atacama (C) - Coquimbo (D) - Valparais0 (E) - Maule (F)- El Biobio (G) - Araucania (H)- Los Lagos en Chiloé (I) - Coihaique (J) - Tierra del Fuego (K)

Klik op de links voor meer informatie over onze exacte route (met satellietbeelden) en de regio, zoals bijzondere bestemmingen en eventuele mountainbiketrails. We hebben ook een hoogteprofiel bijgehouden dat kon worden bekeken door hieronder de grafiek aan te klikken:

_____________________________________

"De wegen in Chili lopen jammer genoeg niet continu door van Arica tot aan Tierra del Fuego"

_____________________________________

Helaas was het nog niet mogelijk (dat vonden wij dan weer) om de gehele afstand af te leggen zonder een grensoversteek te maken naar Argentinië. De wegen in Chili lopen jammer genoeg niet continu door van Arica tot aan Tierra del Fuego. We hebben daarom de keuze moeten maken tussen het nemen van een veerboot naar het eiland Chiloé of het maken van een flinke omweg door Argentinië (zie kaart I). We hebben gekozen voor de eerste optie, omdat de afstanden met de boot in de noord-zuid richting op het geheel verwaarloosbaar zijn. Verder hebben we vanaf het zuidelijkste punt van de Carretera Austral in Villa O'Higgins de boot genomen over het het Lago O'Higgins naar Candelario Mancilla. Om de zuidelijke ijskap heen rijden kan nog niet langs de chileense kant. Zo hebben we ook de ruta 40 vanaf El Chaltén naar El Calafate en uiteindelijk Cerro Castillo in het plan opgenomen (zie kaart J and K). Een bijkomend voordeel is dat in dat geval vanaf Argentijnse kant de Perito Moreno gletsjer en het nationale park Torres del Paine bezocht kunnen worden. Een punt dat verder niet verbazingwekkend is, is dat Vuurland alleen per boot te bereiken is. Dit hebben we gedaan door van Punta Arenas naar Porvenir een ferry te nemen. Tenslotte moet je om in Puerto Williams te komen het Beagle Kanaal oversteken vanuit Argentinië (zie kaart K): weer een boot en weer een ander land; vergeef ons voor deze onpuurheden.

 

 

Check onze lokatie !
 
 
6852km
 
 

Kaart van de route

Klik op een letter voor een vergroting

Legenda

 

Frans van den Bouwhuijsen & Victor Niemeijer